Menu

 

Afdelingsleider vmbo-gt

Afdelingsleider op het Marne college: de volgende stap in je carrière!

Ben jij een inspirerende verbinder die op een toegankelijke en duidelijke wijze leiding weet te geven aan de samenhang in - én ontwikkeling van een (nieuwe) afdeling? Kun je met een team visie ontwikkelen en dit vertalen in onderwijsinhoud? Ben je onderwijskundig én organisatorisch goed onderlegd en kun je sturen op - en werken vanuit samenwerking? En weet je onze afdeling vmbo-gt en school nog goed te profileren ook? Dan ben jij wellicht onze nieuwe afdelingsleider!

Wat ga je doen?

Als afdelingsleider ben je het boegbeeld van de afdeling gemengd/theoretisch, van klas 1 t/m 4, waar je op het gebied van onderwijs, personeel en organisatie integraal verantwoordelijk voor bent. Je stuurt op een optimale samenwerking zowel binnen de afdeling als met de andere afdelingen en het managementteam (MT). Deze samenwerking en afstemming is van extra belang, omdat er sprake is van een nieuw team: de afdeling vmbo-gt komt voort uit die van het gehele vmbo. Teamvorming, zichtbaarheid en aandacht voor de teamleden is daardoor belangrijk. Dat geldt ook voor het behouden en versterken van de samenwerking in het vmbo als geheel, waar het onderwijskundig beleid van zowel vmbo-basis/kader als -gemengd/theoretisch van is afgeleid. Samen met de afdelingsleider vmbo b/k ben je daarom verantwoordelijk voor het onderwijskundige beleid van het vmbo.  

Je maakt deel uit van het MT van de school, dat onder leiding staat van de rector. Uit hoofde daarvan heb je tevens de verantwoordelijkheid voor een aantal vakgroepen en schoolbrede portefeuilles, want je maakt deel uit van één school waar veel dwarsverbanden door de afdelingen bestaan. Ook draag je bij aan CVO-brede commissies en themagroepen.

Je toont onderwijskundig leiderschap en onderhoudt contacten met ouders en andere belanghebbenden, zodat je in staat bent politiek-maatschappelijke ontwikkelingen te vertalen naar verbetering van het onderwijs. Je werkt aan visie- en onderwijsontwikkeling van de afdeling en de school als geheel. Je ziet en hoort je medewerkers, leerlingen en andere betrokkenen. Je (over)ziet de samenhang der dingen en creëert verbondenheid binnen het gt-team. Je bent goed in staat een onderwijskundige koers voor de afdeling en de school uit te stippelen, samen met anderen. Aandacht voor (les)kwaliteit, onder andere vanuit het waarderingskader van de inspectie, is daarbij essentieel.

Vertaling van de missie en visie van CVO en het Marne college naar de praktijk en werken aan een onderwijskundige ‘smoel’ van de gt-afdeling zijn belangrijke onderdelen van de opdracht. Dat geldt ook voor het afstemmen van onderwijsvraag en -aanbod op het primair- en vervolgonderwijs en profilering van de afdeling en school. Je zorgt er met de afdelingsleiders vmbo-bk en havo voor dat de onderwijskundige aansluiting met deze opleidingen optimaal blijft.

Functiebeschrijving

CVO kent een generieke functiebeschrijving voor afdelingsleiders, te vinden in het informatiepakket. Daarnaast is de beroepsstandaard Schoolleiders VO een goede weergave van wat ook het Marne college verwacht van de persoonlijke - en leiderschapspraktijken van schoolleiders:
- visiegestuurd werken
- de ontwikkeling van medewerkers
- de schoolontwikkeling
- de onderwijskwaliteit
- verbinding met de (bredere) omgeving
Meer informatie over de beroepsstandaard is te vinden op https://www.schoolleidersvo.nl/.

Wie zoeken we?

Wij zoeken een afdelingsleider met een HBO+ of WO denk- en werkniveau, bij voorkeur met een afgeronde masteropleiding op het gebied van onderwijsleiderschap of -ontwikkeling. Je hebt een brede kennis van en inzicht in het (vmbo-)onderwijs, leidinggevende ervaring en bij voorkeur lesgevende ervaring. Affiniteit met de regio is een pre. We zoeken een afdelingsleider die zich als volgt kenmerkt:
- Je bent toegankelijk, benaderbaar en empathisch.
- Je bent zichtbaar, verbindend en communicatief en reflectief sterk.
- Je bent taakvolwassen, energiek, neemt initiatief en stemt af: een teamspeler.
- Je weet mensen te inspireren en ze mee te krijgen in veranderingen, bent duidelijk en toont lef.
- Je bent sturend en richtinggevend.
- Je hebt oog voor de belangen van zowel leerlingen, personeel, ouders en andere betrokkenen.
- Je handelt vanuit vertrouwen en verbondenheid met het team.
- Je spreekt waar nodig aan en je bent zelf ook aanspreekbaar.

Wat bieden wij? 

Je gaat werken in een ambitieuze organisatie met hart voor goed onderwijs. Het betreft een aanstelling met ingang van schooljaar 2024/2025 voor 0,8 fte voor de duur van één jaar maar met uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd. De functie van afdelingsleider is gewaardeerd in schaal 13 CAO-VO, max. € 7.225,- bij een volledig dienstverband. Om je werk goed en overal te kunnen doen ontvang je een laptop in bruikleen. Daarnaast hebben we een aantal aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals een regeling voor werkdrukregulering (LPB) met daarin verschillende mogelijkheden voor verlof en verlofsparen. Verder zijn we een organisatie waar ruimte is voor ontwikkeling en ontplooiing.

Klaar voor de volgende stap in je carrière? 

Reageer dan uiterlijk 17 april 2024 via de knop solliciteren. De procedure bestaat uit twee gespreksrondes. Een (ontwikkelgericht) assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Hieronder kun je het informatiepakket downloaden, bestaande uit meerdere bestanden, inclusief het volledige tijdpad van de procedure. Voor vragen kun je terecht bij Ronald Boorsma, rector van het Marne college via rkboorsma@marnecollege.nl. Neem ook een kijkje op www.marnecollege.nl om alles te leren over onze prachtige school. 

Voor deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern geworven.

Functiebeschrijving

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Menu