Schiermonnikoog
Friesland
0,4 fte
Regulier
Docent Aardrijkskunde

Docent aardrijkskunde

Omschrijving


Spreekt werken op één van de Nederlandse Waddeneilanden je aan? Kijk je er niet tegenop om soms de vroege boot van half 7 te nemen zodat je om acht uur met het team aan de Dagstart kan beginnen? Én heb je een passie voor je vak? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Fierder Onderwijs is voor het Dockinga College voor IBS op Schiermonnikoog op zoek naar een vakbekwame docent aardrijkskunde.

De IBS (Inspecteur Boelensschool) is de kleinste VO school van Nederland. Met een aanbod van alle niveaus in heterogene groepen is gepersonaliseerd onderwijs op onze school de praktijk. Als docent op de IBS ben jij onderdeel van een klein en hecht team. Dit zorgt dat je nauw samenwerkt met je collega’s en betrokken bent bij verschillende ontwikkelingen in de school.

Je werkt met kleine heterogene groepen met zowel basis ,kader tl, havo en vwo in één klas, je kunt in je lessen differentiëren zodat leerlingen van alle niveaus goed tot hun recht komen. Daarnaast biedt deze functie een werkomgeving waarin je je kan ontwikkelen binnen de verschillende gebieden van het onderwijs. Je bent zelf, als enige docent aardrijkskunde, verantwoordelijk voor de vormgeving van de lessen. Gelukkig staat er een heel team van collega’s klaar om je hierin te ondersteunen.

In augustus 2025 zal de IBS als school voor voortgezet onderwijs samen met het basisonderwijs een prachtig nieuw gebouw betrekken, het LOC. Om vanuit gezamenlijkheid te bouwen aan één onderwijsconcept. Een bijna unieke situatie in Nederland. Als docent op de IBS ben je op verschillende vlakken betrokken bij het vormgeven van dit unieke onderwijsconcept. En mogelijk ben jij een van die docenten die in het schooljaar 2025/2026 met het team die overstap gaat maken?

Wat vragen wij?
• Je hebt een onderwijsbevoegdheid tweedegraads aardrijskunde.
• Je bent in staat om gepersonaliseerd onderwijs te bieden en te differentiëren na de verschillende onderwijsniveaus in een klas.
• Je hebt affiniteit met de verschillende doelgroepen in het VO. Je weet zowel de vmbo- als de vwo-leerlingen enthousiast te maken voor het vak aardrijkskunde.
• Je hebt een grote passie voor het overbrengen van de aardrijkskundige concepten. Je wilt het vak aardrijkskunde laten leven, zowel binnen als buiten het klaslokaal.
• Je betrekt de actualiteit binnen de lessen.
• Je bent voor de leerling meer dan alleen docent en neemt ze mee in hun persoonlijke groei naar zelfstandigheid.
• Je toont initiatief en hebt een goed organisatie vermogen. Je bent immers ook je eigen vaksectie.
• Je organiseert activiteiten met leerlingen collega’s en externe partners.

Ben jij enthousiast geworden voor deze functie en wil jij op termijn deel uit gaan maken van een uniek onderwijsconcept binnen het LOC?

Dan ben je van harte uitgenodigd om te reageren! Nb: blijf je overnachten tussen twee werkdagen in, dan ontvang je een dagvergoeding.

Identiteit
Van de medewerker mag verwacht worden dat ze de christelijke identiteit onderschrijven. Graag zien we in jouw sollicitatiebrief terug hoe je denkt bij te dragen aan de christelijke identiteit van onze school.

Fierder Onderwijs
Fierder Onderwijs is het bestuur van drie scholengemeenschappen: CSG Liudger, Dockinga College en Lauwers College. De scholengemeenschappen zijn op 1 augustus 2022 bestuurlijk gefuseerd. Naast één College van Bestuur, zijn ook diensten als HR, ICT, financiën samengevoegd tot één afdeling: Fierder Onderwijs Centraal. Deze afdeling werkt voor alle drie scholengemeenschappen. Binnen de 11 scholen die onder Fierder Onderwijs vallen, worden alle vormen van voortgezet onderwijs aangeboden: praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo en vwo.

Bedrijfsprofiel

De Inspecteur Boelensschool is een school voor voortgezet onderwijs op Schiermonnikoog. Met 29 leerlingen is het de kleinste school voor VO in Nederland. Het team van de Inspecteur Boelensschool streeft naar kwalitatief goed en zo lang mogelijk thuisnabij onderwijs in een veilige, inspirerende omgeving. De leerlingen worden zorgvuldig begeleid om later optimaal te kunnen functioneren in de maatschappij. De school kent een heterogene onderbouw tot en met de derde klas met leerlingen op niveau vmbo bb/kb/tl en havo/vwo. De leerlingen van het vmbo doen in de vierde klas examen terwijl leerlingen die op het niveau van havo/vwo onderwijs volgen na het derde studiejaar naar een school aan de wal doorstromen.

Directeur Insp.Boelenschool: Dhr R. Winius

Voor een indruk van de school: www.boelensschool.nl

Meer informatie?

Voor meer informatie over deze vacature neem contact op met de desbetreffende school!
Margreet Verkerk
Fricolore gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.