Invloedrijk OOP / Omgaan met agressie

Invloedrijk OOP / Omgaan met agressie

Invloedrijk OOP

We zien op alle Fricolore-scholen een ontwikkeling in de richting van meer verschillende ondersteunende functies. Leden van het OOP krijgen daarmee een unieke kans om de inhoud van hun werk te beïnvloeden. Maar hoe doe je dat?
Deze cursus (dag en een terugkommiddag) gaat over zelfbewustzijn, een proactieve houding (i.p.v. volgend) en vasthoudend invloed uitoefenen op de ontwikkeling van de school.
De cursus is direct gericht op toepassing in de praktijk: op de eerste trainingsdag wordt een plan gemaakt om (delen van) het geleerde toe te passen in de eigen schoolpraktijk. Op de losse terugkommiddag kijken we terug en zetten ‘de puntjes op de i’.

Omgaan met agressie
Kenmerk van alle vormen van agressie is dat de omgang tussen mensen niet meer wordt beheerst door normale omgangsvormen. Daarmee worden we binnen de scholen geconfronteerd.
In de training gaan we dieper in op de wijze hoe we daar professioneel mee kunnen omgaan. Aan de orde komen  bijvoorbeeld: Wat is agressie? Waarom zijn mensen agressief? Hoe herken je het? Wat kun je eraan doen in de situatie waarin je op dat moment zit?

Doelgroep
Alle leden van het OOP

Organisatie
In overleg

Aanmeldformulier

Fricolore gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.