Differentiëren

Differentiëren

Inhoud

Elke docent heeft met verschillen tussen leerlingen te maken. Differentiëren is de aangewezen route om in te spelen op deze verschillen en het beste uit leerlingen te halen. Als je de kunst eenmaal verstaat, draag je bij aan betere leeropbrengsten en verhoog je de motivatie van je leerlingen. Dat klinkt mooi in theorie, maar hoe vertaal je dat naar de dagelijkse praktijk? Waar begin je als je wilt gaan differentiëren in je lessen? En hoe weet je wat elke leerlingen nodig heeft?

Deze training biedt praktische handvatten en voorbeelden om differentiatie in de les vorm en inhoud te geven. Het accent wordt gelegd op differentiatie in instructie, leerstof en leertijd. De training bestaat uit een mix van theorie en praktijk; het uitwisselen van eigen kennis en ervaringen vormt hierbij een belangrijk onderdeel.

Doelgroep
Alle docenten

Organisatie
De training kan in company worden gegeven aan groepen van maximaal 20 personen (tweemaal een middag). Hiervoor kan een offerte worden aangevraagd, waarbij rekening wordt gehouden met de keuze voor een training intern (in het eigen schoolgebouw of bij een andere Fricoloreschool) of extern.

Aanmeldformulier

Fricolore gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.