CSG Liudger

Welkom bij CSG Liudger

CSG Liudger is een christelijke scholengemeenschap met een duidelijke missie. Onze missie luidt als volgt: CSG Liudger staat voor een liefdevolle, lerende en levendige gemeenschap waarin leerlingen en medewerkers tot hun recht komen, kunnen groeien tot de mens zoals God hen heeft bedoeld en zich verantwoordelijk weten voor de samenleving dichtbij en veraf

We zijn een brede, christelijke scholengemeenschap voor praktijkonderwijs, vmbo, mavo, havo, atheneum en gymnasium. Verder bieden we technasium, tweetalig onderwijs en meertalig onderwijs. De bijna 3200 leerlingen en 400 medewerkers zijn verdeeld over zes locaties: drie in Drachten, twee in Burgum en één in Waskemeer.

Accent op aandacht

CSG Liudger is een scholengemeenschap waar accent op aandacht een belangrijke rol speelt, zowel voor onze leerlingen als onze medewerkers. Dit accent wordt voor onze medewerkers voelbaar doordat we een aantrekkelijke werkgever willen zijn. Wij bieden onze medewerkers in de eerste plaats een prettig werkklimaat met een open en informele cultuur. Ontwikkeling van mensen staat bij ons hoog in het vaandel.

Ook voor onze leerlingen ligt het accent op aandacht. Goede studieresultaten zijn voor ons net zo belangrijk als het plezier waarmee de leerlingen naar school gaan.

Over Fierder Onderwijs
Fierder is de tijdelijke naam voor het bestuurlijk samenwerkingsverband tussen de scholengemeenschappen CSG Liudger, het Dockinga College en het Lauwers College. Vanaf 1-8-2022 gaan de besturen en de ondersteunende diensten van deze scholen fuseren en vormen een nieuwe organisatie: Fierder Onderwijs.
Fierder Onderwijs biedt dan vanuit 11 scholen christelijk voortgezet onderwijs aan: praktijkonderwijs | vmbo | mavo | havo | vwo. De scholen zijn gevestigd in Buitenpost, Burgum, Dokkum, Drachten, Grijpskerk, Kollum, Schiermonnikoog en Waskemeer.
CSG Liudger

Onze vestigingen

Burgum, Raai, De Ring, Splitting, Waskemeer, Centrale diensten

Adres gegevens

Leerweg 1
9202 LE DRACHTEN
Fricolore gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.