Lauwers College

Welkom bij het Lauwerscollege

Het Lauwers College is een christelijke scholengemeenschap met drie locaties; in Buitenpost, Grijpskerk en Kollum. De scholengemeenschap is vernoemd naar het riviertje ‘De Lauwers’ die voor een gedeelte de grens tussen Friesland en Groningen aangeeft. Op dit moment volgen ongeveer 1500 Friese en Groningse leerlingen bij ons vmbo, havo en vwo.

Bij het Lauwers College werken ongeveer 180 medewerkers. De cultuur van de scholengemeenschap kenmerkt zich als warm en betrokken waar op een respectvolle manier met elkaar wordt omgegaan. Een school met een menselijke maat waarin je elkaar kent en waar je gekend wordt. Op het Lauwers College is er oog voor optimale ontwikkeling van zowel de leerling als de medewerker.

Over Fierder Onderwijs
Fierder is de tijdelijke naam voor het bestuurlijk samenwerkingsverband tussen de scholengemeenschappen CSG Liudger, het Dockinga College en het Lauwers College. Vanaf 1-8-2022 gaan de besturen en de ondersteunende diensten van deze scholen fuseren en vormen een nieuwe organisatie: Fierder Onderwijs.
Fierder Onderwijs biedt dan vanuit 11 scholen christelijk voortgezet onderwijs aan: praktijkonderwijs | vmbo | mavo | havo | vwo. De scholen zijn gevestigd in Buitenpost, Burgum, Dokkum, Drachten, Grijpskerk, Kollum, Schiermonnikoog en Waskemeer.
Lauwers College

Onze vestigingen

Buitenpost, Grijpskerk, Kollum

Adres gegevens

Fricolore gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.