Afsluiting opleiding middenmanagement

Gepubliceerd op 16 december 2016
Afsluiting opleiding middenmanagement

Na ongeveer twee jaren is op vrijdag 9 december de opleiding middenmanagement afgesloten voor de eerste groep docenten van verschillende Fricolorescholen. Alle deelnemers hebben hun certificaat ontvangen uit handen van de kerndocent van Penta Nova, Marco van der Zwaard. De certificeringsbijeenkomst werd gehouden bij De Pleats te Burgum. De feestelijke bijeenkomst werd afgesloten met een gezamenlijk lied, dat de deelnemers zelf geschreven hadden op de wijs van “het land van maas en waal”. Daarna werd nog gezamenlijk gegeten. 

Fricolore heeft hiermee een groep collega’s, die zich georiënteerd hebben op het vak van middenmanager binnen de school. De opleiding bestond, naast een oriëntatiemodule uit nog drie andere modules: visie op onderwijs en leiderschap, communicatie in de praktijk en schoolorganisatie en cultuur. Uniek aan deze in company opleiding was dat elke deelnemers gekoppeld was aan een “maatje” binnen één van de Fricolorescholen die teamleider is. 

Met de afronding van deze opleiding is één van de doelen van het bestuur van Fricolore gerealiseerd, namelijk het verzorgen van een opleiding voor potentiële leidinggevenden binnen onze scholen. Enkele van de deelnemers heeft inmiddels een baan als afdelings- of teamleider. 

Wij feliciteren de collega’s met het afronden van deze studie!